Brf Hovslagaren – Stallbacken

Inom det nya området stallbacken ritar vi två kvarter för HSB Mölndal.

Första etappen (brf Hovslagaren) gäller 62 lägenheter i två huskroppar som binds samman av ett halvt nedgrävt parkeringsdäck. Dessa kvarter är de största på stallbacken och bildar områdets ryggrad.

Genom att göra en vertikal uppdelning av husen skapar vi en känsla av att det är fler än två hus, här har vi tänkt både storskaligt och småskaligt för att ge intryck av en stadsgata.

Det upphöjda gårdsrummet övergår till den omkringgivande grönskan i en mjuk rörelse och ger en gemensam plattform för de två huskropparna.

I lägenheterna har boendekvalitén stått i fokus. Planlösningarna är utformade för att den som bor här ska kunna använda utrymmena optimalt på olika sätt. Vi har bland annat skapat zoner i de större lägenheternas vardagsrum för att på så sätt bredda användningsområdet. För att få in mer rymd och ljus har vi även ritat in franska fönster och i vissa lägenheter även dubbla balkonger.

Lägenheternas storlek varierar från små 1or till stora 4or. Vi har också en variation inom typerna, tex finns 3 RoK på 81m2 samt 3RoK på 64m2. Meningen med detta är att skapa en grund för en bra blandning av boende, från unga till äldre. Kvarteret innehåller också en gemensam takterrass med bokningsbar spadel, pergola och omklädningsrum/Wc.

Kvarteren skall certifieras enligt Miljöbyggnad klass silver. Byggstart i Juni 2015, totalentreprenör Tommy Byggare AB.

följ projektet här:

http://hittabostad.hsb.se/projekt/vastra-gotaland/molndal/hovslagaren

eller byggnationen här:

http://webcamsallad.com/wsp/wsp_2_640.jpg

Kontaktperson: Mattias Karlsson 0706 525169 / mattias.karlsson@inobi.se

bildrättigheter: Wec360/HSB Mölndal.