Ekmansgatan nominerad till Göteborgs bästa byggnadsverk 2023

Facebook Twitter Pinterest

Vi är glada att dela med oss av nyheten att Ekmansgatan 5 har nominerats till Göteborgs bästa byggnadsverk 2023. I ett nära samarbete med Albert Svensson och TB-gruppen har en byggnad i klassisk stil skapats där såväl boende som förbipasserande kan uppskatta gediget detaljarbete på platsens villkor.

 

Byggnaden innehåller 17 yteffektiva lägenheter. Deras planlösningar är noggrant studerade i relation till byggnadens fasader. Varje fönster utgör en viktig komponent i fasadens gestaltning, samtidigt som det ger lägenheterna optimal ljusföring och möblerbarhet. Även entréplanets hall och kontorsytor samspelar med sockelvåningens valvfönster och rusticerade murverk. 

 

Vi tror på den täta vackra staden. God arkitektur tål att upplevas på nära håll. Rummen i staden ska inspirera och beröra. Förståelse för arkitekturhistoria är viktig för att tolka och utmana samtiden; genom kunskap om proportioner, material och harmoni skapar vi tidlösa rum. Vi är inte rädda för att använda de klassiska reglerna för skönhet. Inte heller för modernistiskt sökande efter kontraster och provokationer. Framtiden har plats för olika formspråk, pluralism och mångfald berikar. Kvalitet och konsekvens är nyckelord. 

 

Foto: TB-gruppen