Full fart in i höstmörkret

Facebook Twitter Pinterest


Nu är vi i full gång igen efter en sommar då det var tanken att vi skulle ägna oss åt allt annat än arkitektur, byggande eller planering. Riktigt så blev det kanske inte då flera av oss har ägnat den lediga tiden åt att renovera hus, men i princip så har vi varit lediga.

 

Hösten som nu öppnar upp sig med svalare nätter och alltmer fullklottrade kalendrar ser ut att bjuda ett ungt kunskapsföretag i Göteborg på rejäla utmaningar. Utmaningar av det roliga slaget. Vi har just nu flera stora projekt som löper parallellt. På husfronten jobbar vi både med att rita såväl nya stadsdelar som många enskilda villor och småhus. Det är uppgifter som ställer höga krav på en total närvaro i alla moment om det ska bli ett bra slutresultat.

 

Vi rör oss vidare in i arbetet med att utveckla Campus Näckrosen åt Göteborgs Universitet, där vi har en roll i projektledningen och som delprojektledare och utredare. Ett oerhört stimulerande arbete som även tagit oss på djupet av frågor om vad som egentligen gör städer och utbildningsmiljöer kreativa.

 

På Chalmers arbetar vi bland annat med planering av nya miljöer runt Naturvetargården och Samhällsbyggnadshuset. Vi ligger i startgroparna för att sätta igång vårt samarbete med Hyresgästföreningen, sjösätter nya metoder för sociala konsekvensanalyser som ett skarpt verktyg i planeringen och vi är delaktiga i utvecklingen av Byggemenskaper för ett mer hållbart byggande. Med mera.

 

Och så händer det även en del annat som vi inte kan berätta om än.

 

Följ oss gärna på twitter och på facebook! Vi lovar även (inte minst till oss själva) att blogga minst lika ofta som tidigare, för bloggen är ett verktyg både för att kommunicera och för att tänka kring det vi arbetar med.