KRITIK för allmän nytta

Facebook Twitter Pinterest

Om inte arkitekturtidskriften KRITIK fanns hade någon behövt uppfinna den. I den svenska floran av tidskrifter som behandlar arkitektur fyller KRITIK en viktig och unik funktion: att ge plats för längre reflekterande och kritiska texter om den byggda miljön.

 

Nu är tidskriftens existens hotad efter att Statens kulturråd på två år minskat produktionsstödet till hälften. Alla som arbetat med kulturtidskrifter vet hur viktigt det stödet är. Marginalerna för en oberoende publikation utan annonser är minimala.

 

För inobi är kritiken ett centralt gestaltningsverktyg. Genom kritiken vässar vi praktiken, vi når bättre resultat. Vi är övertygade om att Sverige behöver ha fler fördjupande och orädda samtal om arkitektur. Det är enda sättet att göra den byggda miljön bättre och att inte upprepa misstagen gång på gång, att synliggöra underliggande antaganden, skärskåda resultatet, äntligen greppa kontexten.

 

Vi vill göra vad vi kan för att bidra till KRITIK:s fortlevnad som viktig röst och vi ger därför Syntes Förlag 10 000 kronor i en särskild här-har-ni-fortsätt-att-göra-det-ni-gör-and-don’t-you-ever-stop-julgåva.

 

Vi passar samtidigt på att uppmana andra arkitekter och designyrken att göra samma sak och gärna att överträffa oss. Pengarna kommer till direkt nytta genom att hålla ett rum öppet för texter vi behöver kunna läsa.