Kenya – Born Again

Facebook Twitter Pinterest


Vår medarbetare Hanna Lindgren är under hösten tjänstledig för att arbeta som volontär i Kenya. Projektet hon arbetar med handlar om valhajar, hon kommer att skriva mer om detta på vår blogg senare, men här kommer ett första brev som handlar om ett besök på barnhemmet Born Again. inobi har bestämt att lämna ett bidrag på 5 000 kronor till Born Again för att fixa med fönster och tak. Vill du också bidra? Hör av dig till Hanna så hjälper hon dig.

 

Hej allihopa,

 

Idag har jag besökt ett barnhem i Ukunda, Diani Beach Kenya. Barnhemmet heter Born Again och här bor det 58 föräldralösa barn i åldrarna 4-22. Vi blir välkomnade med stora leenden och öppna armar. Vi blir visade runt av de äldre barnen som är stolta och tacksamma över sitt hem. Alla tar hand om alla.

 

Men i mina ögon lever de här barnen under svåra förhållanden. Myggnäten är trasiga, de sover två och två i varje säng, har knappt mat för dagen och 9 av barnen har barnhemmet inte råd att skicka till skolan.

 

Vi [anm. här syftar Hanna till sitt volontärsprojekt] har bestämt oss för att under en längre tid stötta det här barnhemmet. Vi vill bygga nya ramar med stabilt myggnät till fönsterna, vi vill bygga nya tak, bygga en lekplats, måla om och plantera Moringa. Moringa är ett mirakelträd, det innehåller 25 ggr mer järn än spenat, 17 ggr mer kalcium än mjölk, 0,75 ggr mer vitamin C än apelsin, 4 ggr mer protein än mjölk, 15 ggr mer kalium än bananer och 10 ggr mer vitamin A än morötter. Löven plockar man och blandar i maten och fröna kan användas för att rena vatten. Tre träd räcker till att mätta 5 personer. Vi vill därför utbilda och ge barnhemmet Moringaplantor som dem sedan kan använda i varje måltid.

 

Häls alla,

 

Hanna

 

Born Again, Ukunda

 

Innergården. Här spelar barnen fotboll. Vi vill bygga en lekplats och Moringaodling här.

 

Sovrum för 12 pojkar.

 

Barnhemmets samlingsplats.

 

Köket.

 

De här fönsterna släpper igenom alldeles för mycket mygg i barnens sovrum och det är inte ovanligt att barnen dör av malaria. Barnhemmet har inte råd med nya fönster utan måste prioritera inköp av mat.

 

Born Again, Ukunda