Samtiden i tusch

Facebook Twitter Pinterest

Det var så tomt på väggarna så vi bad konstnären och grafiske designern Johan Renklint, bosatt i Göteborg, att göra en tavla till inobis kontor på Vallgatan. Den skulle ha måtten 3×1,5 meter och fånga fenomen, idéer, stämningar och personer i vår samtid.

 

Johan var dödsföraktande nog att tacka ja. I ärlighetens namn var det nog så att varken Johan eller någon annan insåg vad det var han gav sig in på, men ett visst mått av naivitet är ju en förutsättning för att utföra stordåd.

 

Johan har arbetat sig fram centimeter för centimeter med precisa och sakliga tuschstrek; genom storpolitik, internetmemes, nutidskonflikter, naturresurskriser, nakenchocker, ismer, teknovågor, profeter, massbilism, arkitekturikoner och ridåer av inramlande vegetation. Mot samtidens kärna? Återstår att se. Men klart är att det blir en sjujäkla tavla!

 

Helheten kommer vi inte avslöja förrän allt är klart och då bjuds också på några överraskningar. Men jag fotade ett litet detaljutsnitt med mobilen idag (beklagar den dåliga fotokvalitén). Den arkitekturintresserade känner nog igen ursprunget: