backstage möter vip

Docuware inredningskoncept

För och tillsammans med Docuware har vi tagit fram ett inredningskoncept med stark varumärkesförankring. Direkt när man kliver in på kontoret ska man känna sig hemma hos Docuware. Känslan av att komma till det råare backstage kontrasteras av lyxiga öar av VIP loungeytor. Finslipad betong, blank sten och cementputsade väggar möter mjuka draperier och mattor med premiumkänsla. Vi har lagt en grund för Docuware att förvalta och leva i med bibehållen helhet över tid. 

PLATS Alfagatan, Mölndal
ÅR 2021-2022
KUND Docuware
KONTAKT Anna Nyborg Lafveskans
TEAM Anna Nyborg Lafveskans
Anna Wrener

Backstage möter VIP

För och tillsammans med Docuware har vi skapat ett starkt varumärkesförankrat inredningskoncept. Arbetet startade genom en workshop med fokus värdeord och vision.

 

Docuware är ett växande företag inom IT-branschen. De månar om långsiktiga kundrelationer, den personliga servicen och att vara en arbetsplats där man har roligt. Det nya kontoret skulle spegla de värdeord man tagit fram och ge energi och verka inkluderande både för dem som arbetar här och de kunder som man hoppas ska vilja hänga på kontoret.

 

Materialen i lokalen är få och återhållna. Betonggolv har slipats och dammbundits, förvaring är platsbyggd i svart valchromat, installationer i tak har lämnats synliga och målats in i en mörk kulör. Färgskalan går i grått och svart för ett sobert intryck på temat Back Stage. Konceptet kopplar dels till den enklare och råare estetiken som finns bakom en scen eller studio, men också till känslan av att vara insläppt på insidan, bakom kulissen och vara med där det händer.

 

I motvikt till de råare och enklare uttrycket finns de mjuka och mer dressade miljöerna med generösa tygdraperier och mjuka premiummattor i mötesrum och lounger. Temat VIP -Very Important Person- är generöst och inbjudande.

 

Möblemanget är delvis medflyttat och delvis nytt. Genom att sätta en för Docuware tydlig ram designmässigt, har vi skapat en grund som de själva ska kunna förvalta över lång tid.

Planlösning och rum

När Docuware hade möjligheten att flytta in i en stomren lokal i nybyggda kontorshuset Tangentbordet fanns chansen att forma kontoret precis utefter de önskemål som fanns. Fastigheten i området Jolen, Mölndal, är ritat av Inobi för Jan Håkansson Byggplanering AB, färdigställt år 2018. Huset i vinkel är optimerat med rationella mått för att säkra flexibilitet över tid. Planlösningen i Docuwares kontor är effektiv, men samtidigt med stora spatiala ytor. De öppna rumsligheterna har getts utrymme med tonvikt på inkluderande umgänge. En stor platsbyggd köksö i den inre delen av lokalen spelar huvudrollen med sin stora ådrade svartblänkande stenskiva.

Projekt